fredag 29. januar 2010

Hamburgerbrød

Her kommer det en god oppskrift på hjemmelagde hamburgerbrød. Litt sunnere enn de ferdiglagde på butikken! Denne oppskriften fant jeg inne på http://www.klikk.no/
I

NGREDIENSER:

7,5 dl skummet melk

100 g gjær

1 dl olje

2 ts salt

1 dl hvetekli

1 kg hvetemel

ekstra sesamfrø til å drysse på
 
 
FREMGANGSMÅTE:


24-30 hamburgerbrød. I ovn ved 200° i ca. 20 minutter.

Varm melken til den er lunken, 37°/fingervarm. Rør gjæren ut i melken, tilsett de øvrige ingrediensene og elt deigen til den er blank og smidig. Dekk den med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.

Elt deigen lett om og klapp eller kjevle den ut til 1 cm tykkelse. Stikk ut runde boller, ca. 8 cm i diameter.

Etterhev bollene i ca. 20 minutter, pensle dem med melk og dryss sesamfrø på toppen.

Stek hamburgerbrødene midt i ovnen til de er lyst gylne. Avkjøl dem på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails