fredag 11. februar 2011

Kylling i sursøt saus

Her kommer en nydelig kyllingrett som er ganske rask å lage. Jeg fant den inne på vg.no
Dessverre var kameraet mitt tom for strøm, så fikk ikke tatt bilde, men skal ta bilde neste gang jeg lager dette!!

Antall porsjoner: 2

½ grillet kylling
Grønnsaker (du kan evt bruke en pose wokgrønnsaker):
1 rødløk i båter
2 gulrøtter i skiver
1 persillerot
½ bunt asparges
1 gul paprika i biter

Sursøt saus:
1 ½ dl hønsebuljong (utblandet)
1 ss maisenna
3 ss sukker
3 ss soyasaus
1 ½ ss eddik
3 ss tomatpuré


slik gjøres det:
Bland sammen ingrediensene til sausen og kok i en liten kjele for seg selv.
Smak til med eventuelt mer sukker eller eddik.
Rens grillkyllingen for skinn og ben, og skjær kjøttet i passe store wokbiter.
Varm olje i en wok eller stor stekepanne og tilsett først grønnsakene og deretter kyllingkjøttet.
Stek et par minutter til grønnsakene er møre og kjøttet er varmt. Server straks.

Tips: Du kan gjerne bruke en pose ferdige wokgrønnsaker og sursøt saus fra glass / flaske.

I stedet for å koke den sursøte sausen i egen kjele kan den også blandes i en bolle og helles over woken og koke opp der før servering.


Ha en deilig fredag alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails