mandag 2. mai 2011

hjemmelaget Bearnaisesaus


Igår lagde jeg en deilig middag, indrefilet av svin, med fløtegratinerte poteter og Bearnaisesaus.
Denne middagen kommer i bloggen en annen dag, nå handler det om sausen!!


Sausen fant jeg oppskrift på http://www.vg.no/.

Bearnaisesaus
1/2 sjalottløk, finhakket
1 ts sukker
2 ss estragon eller hvitvinseddik
1/2 dl hvitvin
3 eggeplommer
200 g smør, i terninger
2 ss finhakket frisk estragon, eller 1 ss tørket
salt og pepper


Slik gjøres det:
 Kok opp vann i en stor kjele. Ha løk i en kjele sammen med sukker, eddik og hvitvin. La det koke inn, og sil av. Ha eggeplommer i en metallbolle som du får plass til å ha oppi kjelen med varmt vann. Pisk eggeplommene luftige (30 sekunder) og ha i eddikblandingen.

Trekk bollen med kokende vann av platen og sett metallbollen oppi. Ha i en tredjedel av smøret og pisk det inn. Ha i resten av smøret (om smøret ikke smelter, varm opp vannet igjen) og pisk det inn sammen med estragon. Smak til med salt og pepper.

Sausen smaker godt til alle type kjøtt, og til fisk også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails