mandag 30. mai 2011

Italienske kjøttboller i lady og landstrykeren stil

Hvem har vel ikke drømt seg bort i den romantiske scenen i Lady og Landstrykeren når Landstrykeren ruller den siste kjøttbollen til Lady.
De spiste på en italiensk restaurant så selvsagt spiste de italienske kjøttboller i tomatsaus med spagetti.
Oppskriften fant jeg hos Passion4baking, men har byttet ut litt av krydrene.
Jeg hadde dessverre ingen ferske urter idag,så brukte tørkede, men har du fersk, er det best å bruke ferske.

Til 4 trenger du:

Kjøttbollene:

1/2 dl melk
2 tørre skiver med hvitt brød
1 kg karbonadedeig/kjøttdeig
1 egg
50 g revet parmasan ost/eller annen ost
3 ss italiensk salatkrydder/eller persille
salt
pepper
2 ts. fersk oregano
2 hvitløksbåter
1 dl olivenolje

Slik gjøres det:
Begynn med å skjære bort kantene fra brødet, skjær det i små biter, og hell over melken. Bland det slik at alt blir dekket.

Riv parmasan ost/ev annen ost. I dag brukte jeg 4 slag pizza ost(tine)
Skjær persilleblad og hvitløk. Jeg hadde ikke ferske urter, så jeg brukte tørr.Italienske salatkrydderet.
Hell karbonadeig/kjøttdeig sammen med egg, hvitløk, persille og brød i bollen, .

og bland dette godt sammen

Tilsett krydder

og salt,

 alt etter egen smak.

Lag små boller av deigen.Hell olivenolje i en stekepanne på middelsvarme.
Stek kjøttbollene i cirka 3 minutter på hver side.

Helt til alt er godt stekt.

Nå til Tomatsausen:

1 dl olivenolje
1 -2 løk
4 hvitløksbåter
3-4 bokser med knuste tomater
1 dl fersk basilikum blad/(litt mindre tørr)
salt og pepper etter smak
200 g tomatpuree
1 dl oksefond

Skjær løk i små biter.
Legg 1/2 dl med olje i pannen og stek løken til den er brun og fin.

Når løken er ferdigstekt, tilsettes knuste tomater og tomatpuree.

Tilsett de stekte kjøttbollene i sausen.

Hakk hvitløk og basilikum i små biter, og bland det inn i sausen.

Tilsett resten av olivenolje sammen med pepper, salt og oksefond. La det hele småkoke i minst 30 minutter under lokk.

Syns du sausen er for tykk, tilsetter du bare litt vann.

Serveres med pasta, gjerne fullkorn.

I Italia serverer de denne retten med et glass vin til, og litt brød

Da avslutter jeg med den herligste scenen fra Lady og Landstrykeren:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails