mandag 31. oktober 2011

Happy Halloween og liten forsmak på jul også..

Idag er det jo selveste Halloween!
Så til dere alle sammen der ute:


Så idag ble det muffins med oransje krem så klart...
Men det er litt mer enn bare halloween i dag, fordi dette er en liten forsmak på jula også!
Muffinsene jeg har laget er det nemlig  dots kjeks med pepperkakesmak og sjokolade.

Så det ble litt julesmak på muffinsene også.


Jeg kjøpte den nye dots kjeksen for en ukes tid siden, og smakte på 1, da bestemte jeg meg med en gang om at denne skulle jeg  ha i en muffins snart!
Men siden jeg har vært syk så ble det ingen oppskrifter før idag! 

Så da måtte det selvsagt bli oransjeskrem til ære for halloween! :)

Jeg bruke grunnoppskrift  på vaniljemuffins fra boka lekende lett cupcakes av Paul Løwe, men tilsatte da i tillegg dots kjeks..


Her er oppskriften: Til 12 store eller 25 små

150 gram romtemperet smør
2 dl sukker
3 store egg
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker, essence eller frø fra vaniljestang.

Slik gjøres det:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Rør sammen smør og sukker til det blir lyst og lyftig.
Tilsett eggene, en om gangen, og rør godt imellom hvert egg.
Ha i hvetemel, bakepuler og valinjesukker/essence eller vaniljefrø som jeg gjorde i dag.
Rør alt til du får en fin og fluffig røre.
Tilsett dotskjeksene i små biter i deigen, og rør forsiktig alt rundt til det er godt blandet.



Fordel røren i muffinsformer. Fyll formene ca 3/4 fulle. Det er fordi muffinsene stiger litt når de stekes. Fyller man fult kan det renne over.

Jeg bruker en muffinsbrett hvor jeg har i papirformer fordi da holder fasongen på muffinsene seg bedre. Min er fra Wilton, som du kan få kjøpt både hos cacas og kakeboksen
Stekes i midten av ovnen, de store skal stekes i ca 20 minutter, mens de små i ca 12 minutter. Følg med mot slutten. De er ferdige når man prøver ta en kakestikke og stikker det i midten på en muffins. og det ikke er noen smuler på den.


Avkjøl muffinsene på rist.

Idag bruker jeg supersøte muffinsformer. Jeg hadde ikke skumle hodekalleformer, så da ble det supersøte mummitrollet istedet i oransje farge. De fikk jeg av min sponsor kalasform.


Så over til kremen, mens muffinsene avkjøles.
Ostekrem ca 1 liter.
Du trenger:

 200 gram romtemperet smør
340 gram kremost naturel som for eks tine kremost eller philadelpia
1 L melis
1ts vaniljesukker
oransje konditorifarge, evt rød og gul hvis du ikke har oransje.

Kjør smør og ost sammen  i en kjøkkenmaskin til det blir mykt.

Tilsett melis, litt om gangen, til du får den kremkosnistensen du ønsker.

Tilsett vaniljesukker og konditorifarge. Har du ikke oransje så kan du tilsette rød og gul, for det blir oransje sammen.

Så er det bare å starte med pyntingen av muffinsene, når de er blitt helt avkjølte.
Idag brukte jeg min Decomax til å pynte muffinsene med!
Fylte den med kremen.
Jeg brukte den mellomste stjernetuppen som følger med( føler med 6 forskjellige tuter)
Denne tuppen lager fine "riller" i kremen.


Så var det bare å bruke fantasien.
Bare prøve ut litt forskjellig, selv om det ikke ble så veldig skummelt.

Her ble det 3 forskjellige som jeg serverte til ett par barn som kom innom:

Og jeg klarte ikke dy meg selv heller...åhhh, nam, nå begynner jeg å glede meg til jul, når jeg kjente denne deilige pepperkakesmaken.

Og blir det krem til overs, så kan kremen oppbevares i inntil 10 dager i kjøleskapet.
Ta den ut en times tid før bruk, og rør den opp igjen i en kjøkkenmaskin før serving.

Hvis du forresten lurer på hvor du får tak i en Decomax, så kan den få kjøpt på Traktøren kjedene her i norge.

Nå skal vi kose oss med resten av de nydelige muffinsene
HAPPY HALLOWEEN ALLE SAMMEN!!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails